Bibliotheek Optimale Boekplaatsing

Grote bibliotheken zoals Universiteitsbibliotheek Leiden en Universiteitsbibliotheek Amsterdam kunnen veel ruimte besparen door hun boeken slim op te slaan op basis van hoogte. Hierdoor blijft er in de kasten minder lege ruimte over, wat aanzienlijke kostenbesparingen op onroerend goed en arbeid oplevert. 

Onze oplossing bestaat uit de volgende componenten:

 • Boekmeetapparatuur
 • Barcodescanner
 • Interface met Aleph, de database van bibliotheken
 • Een gedetailleerde database met alle locaties van boeken en kasten
 • Een algoritme om de optimale plaatsingslocatie van een boek te bepalen op basis van de hoogte
 • Een etikettenprinter die direct na de meting van het boek en de toewijzing van de locatie een etiket voor op de omslag drukt
De semiautomatische boekmeettafel meet de hoogte, breedte en dikte van een boek of doos. Deze meetwaarden worden middels een USB-connectie doorgegeven aan een pc of laptop, alwaar ze in onze software worden verwerkt.

  Human Content Mediaproducties BV is een full service crossmediabureau in het hart van Amsterdam. Sinds de oprichting in 1997 zet Human Content de toon op het gebied van interactieve media, zoals het ontwikkelen van websites, bedrijfsapplicaties en apps voor smart phones.
  Of het nu gaat om een website, een bedrijfsapplicatie of een mobiele app; wij verzorgen het gehele traject, van het eerste consult tot een eindproduct met maximale toegevoegde waarde voor de klant en de eindgebruikers.

  Over Ons

  Kenmerkend voor onze werkwijze is dat we ons niet alleen richten op de technische realisatie van een product, maar op het hele proces, van concept tot oplevering. En soms zelfs nog verder, want we blijven met u meedenken. Naast het werk voor klanten participeren wij ook graag in nieuwe initiatieven.

  Lees meer over ons >

  Contact

  Human Content Mediaproducties
  Lindengracht 9
  1015 KB Amsterdam
  tel 020-7600020


  info@humancontent.nl

  Human Content werd mede mogelijk gemaakt door ...